Baka baka liten kaka..
I helgen har jag bestämt mig för att jag ska fortsätta mitt pysslande med praliner :)
Ska försöka fota så jag kan lägga upp bilder på bloggen också :)
Ska försöka fota så jag kan lägga upp bilder på bloggen också :)
Gjorde en chokladmoussefyllning på ett väldigt bra recept! :)
Jag har gjort många olika chokladgrejer och alltid köpt 70% men inte varit så jätteförtjust i den.
Den har liksom haft en tendens till att bli besk när man bakat på den..
Jag hade tur och hittade 60% choklad på Lidl som jag numera alltid bakar på.
Jag har gjort många olika chokladgrejer och alltid köpt 70% men inte varit så jätteförtjust i den.
Den har liksom haft en tendens till att bli besk när man bakat på den..
Jag hade tur och hittade 60% choklad på Lidl som jag numera alltid bakar på.
Hittade receptet här men gjorde om den lite.
Chokladmousse på 60% choklad
100 gram 60% choklad
1 dl grädde
0,5-1 tsk vaniljpulver
1 rumsvarm äggula (mellanstora ägg)
Hacka och smält chokladen i vattenbad/micron.
Chokladmousse på 60% choklad
100 gram 60% choklad
1 dl grädde
0,5-1 tsk vaniljpulver
1 rumsvarm äggula (mellanstora ägg)
Hacka och smält chokladen i vattenbad/micron.
Låt chokladen svalna något för att inte den ska koagulera när du häller den på äggulan.
Vispa upp äggulan och häll på chokladen lite i taget
(brukar aldrig funka för mig, blir typ allt eller inget, haha!)
(brukar aldrig funka för mig, blir typ allt eller inget, haha!)
Rör tills du får en fin smet.
Vispa grädden i en egen bunke och rör sedan ner vaniljpulvret.
Vänd ner lite i taget i chokladsmeten.
Egentligen ska man ställa in moussen i kylskåpet och låta stå några timmar,
Vänd ner lite i taget i chokladsmeten.
Egentligen ska man ställa in moussen i kylskåpet och låta stå några timmar,
men jag fyllde mina praliner på en gång med moussen o de gick jättebra! :)
Ska visa i helgen hur man gör alltihopa med tempereringen och ja, allt annat pyssel som är :)
Någon som har tips på fyllning så får ni gärna dela med er! :)
Ska visa i helgen hur man gör alltihopa med tempereringen och ja, allt annat pyssel som är :)
Någon som har tips på fyllning så får ni gärna dela med er! :)
Vi hörs! :)
//Emelie
//Emelie